لزوم تدوین برنامه مدون و جامع برای ترویج علم و فناوری در دولت آینده
دکتر اکرم قدیمی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اهمیت ترویج علم در کشور، گفت: ما امیدواریم که دولت و رئیسجمهور آینده بتواند زمینه ترویج علم و فناوری را از طریق ایجاد زیست بوم ترویج علم و فناوری تامین کند.
وی ایجاد این زیست بوم ترویجی را مسیری دانست که به توسعه علم و فناوری در کشور میانجامد و اظهار کرد: از این رو دولت آینده میتواند با دارا بودن برنامهای مدون در این زمینه، افقهای روشنی را در حوزههای علم، فناوری و نوآوری برای کشور ایجادکند.
قدیمی با اشاره به زیر ساختها برای رسیدن به این هدف، خاطر نشان کرد: برای ترویج علم و فناوری نیاز است تا دستاوردهای این حوزه برای کشور قابل مشاهده و لمس باشد؛ از این رو نیاز به تعریف برنامه راهبری در این حوزه هستیم و از سوی دیگر برای توسعه همه فناوریها نمیتوان نسخه واحدی را تجویز کرد.
رئیس انجمن ترویج علم، خاطر نشان کرد: ولی زیر ساخت اصلی برای ترویج علم، حمایتهای دولتی است و در کنار آن هر دستگاهی برای ترویج علم و فناوری نیاز به برنامه راه دارد.
وی، موضوع ترویج علم را از پایههای ابتدایی زندگی شهروندان دانست و اظهار کرد: ترویج علم مسالهای است که از مهد کودک شروع میشود و مصداق همان «ز گهواره تا گور» است؛ چرا که ترویج علم دارای اثرگذاری زیادی است و کل جامعه را میتواند درگیر کند، از این رو نیازمند برنامه جامعی است.
قدیمی، گام ابتدایی این امر را از آموزش و پرورش دانست و گفت: با توجه به اینکه شاهد شکلگیری مدارس مختلف هستیم، ما نیازمند تحولات اساسی در آموزش و پرورش هستیم و نیاز است راهکارهایی برای ترویج علم در مدارس ارائه شود تا عدالت آموزشی در همه مدارس در عمل اجرایی شود.
وی، پیشنیاز تحقق این تحولات در مدارس را زمینهسازی دانست.
انتهای پیام